Általános Szerződési Feltételek

 1. A szolgáltató adatai
 • Cégnév: Pánczél Szolgáltató Kft.
 • Képviselő: Pánczél István, ügyvezető igazgató
 • Székhely: 2524 Nagysáp, Granárium domb 3.
 • Cégjegyzékszám: 11-09-013259
 • Adószám: 14168552-2-11
 • Telefon: +36 (33) 460-142
 • Internet: www.granarium.eu
 • E-mail: info@granarium.eu
 1. Általános szabályok

Jelen „Általános Szerződési Feltételek” szabályozzák a Szolgáltató szálláshelyének, éttermének és más szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatos feltételeket.

Jelen szabályzat feltételei nem térnek ki a Szolgáltató által külön, pl. utazási irodákkal, utazásközvetítőkkel, rendezvényszervezőkkel kötött egyedi megállapodásokra, melyek egyedi rendelkezései eltérhetnek a jelen rendelkezésektől.

 1. Szerződő fél

A szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe.

Amennyiben a szolgáltatások megrendelését a Vendég közvetlenül adja le a Szolgáltatónak, úgy a Vendég a Szerződő fél. A Szolgáltató és a Vendég együttesen – a feltételek teljesülése esetén – szerződéses felekké válnak (továbbiakban Felek).

Amennyiben a szolgáltatások megrendelését a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, úgy a Szolgáltató és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza az együttműködés feltételeit. Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a Közvetítő jogszerűen képviseli-e a Vendéget.

 1. Szerződéses jogviszony

A Vendég írásban megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató ajánlatot küld. A szobák értékesítése a szabad kapacitások függvényében történik, Szolgáltató a foglalásokat azok beérkezési sorrendjében igazolja vissza.

A szerződés a Vendég írásban (levélben, e-mailben, online felületen) leadott megrendelésének a Szolgáltató írásban megküldött visszaigazolásával jön létre, és így írásban megkötött szerződésnek minősül. A Vendég által szóban leadott foglalás, módosítás, annak a Szolgáltató által szóban történt visszaigazolása nem szerződésértékű.

A szerződés meghatározott időtartamra szól, és tartalma kiterjed a szolgáltatás tárgyára, helyére, időtartamára.

Amennyiben a Vendég a meghatározott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja a szolgáltatási helyszínt (pl. szobát), a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás ellenértékére.

A lejárati idő előtt megüresedett szobát/kapacitást a Szolgáltató jogosult újra értékesíteni.

A szállásszolgáltatás meghosszabbítását a Vendég kezdeményezheti, melynek igénybevételéhez a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a már teljesített szolgáltatás díjának megfizetését.

A szerződés módosításához a Felek által aláírt írásbeli megállapodás szükséges.

 1. A Szálloda alapszolgáltatásai

A Szolgáltató a szállodai elhelyezést a Granárium Központ panziójában biztosítja.

Vendéglátás: a szállodai listaáras alapcsomag reggelit tartalmaz, melyet a megadott nyitva tartási időben vehetnek igénybe a szálloda vendégei.

Glutén-, laktóz- és tojás érzékeny vendégek általában találnak étrendjükbe illeszthető ételeket a reggeli standard kínálatában is. A szálloda konyhájában speciális diétákhoz szükséges nyersanyagok és konyhatechnológia is rendelkezésre állnak, a különleges étkezések a megrendelésben történő jelzést követően, felár ellenében teljesíthetőek.

Ingyenes, kamerával részben megfigyelt parkolást, valamint WiFi Internet elérést biztosítunk.

A szálloda wellness részlegének relaxációs szolgáltatásai közül a napozóterasz, az asztalitenisz, illetve a trambulin (kültéri, szezonális) a szálloda vendégei által korlátlanul vehető igénybe a nyitvatartási időben és a Házirend betartása mellett.

A Szolgáltató a vendégek szórakoztatására bizonyos időszakokban zeneszolgáltatást szervezhet.

 1. Árak

A Szolgáltató érvényben lévő listaárai, a szálloda weboldalán (www.granarium.eu), a szálloda recepcióján, és a szállodai szobákban található vendégtájékoztatókban egyaránt hozzáférhetőek.

A Szolgáltató a meghirdetett árait előzetes bejelentés nélkül szabadon megváltoztathatja. Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.

Az árak nem tartalmazzák a helyszínen fizetendő helyi idegenforgalmi adót (IFA), melynek aktuális mértékét a Szolgáltató az árjegyzékében jeleníti meg.

A meghirdetett kedvezmények nem vonhatók össze semmilyen más kedvezménnyel.

Rendezvények, konferenciák, csoportos foglalások árát a Szolgáltató nem publikálja előzetesen, azokat konkrét ajánlatkérésre küldi meg a Megrendelő részére.

 1. Gyermek kedvezmény

A kedvezmény mértéke: a szülőkkel egy szobában történő szállodai elhelyezés esetén

 0-1,99 éves korig maximum 2 gyermek részére 100% a kedvezmény,
 2-11,99 éves kor között a mindenkor érvényben lévő árjegyzék szerinti,

gyermekeknek szóló kedvezményes ár vehető igénybe a teljes felnőtt árhoz képest,  12 éves kor vagy az felett a teljes felnőtt ár fizetendő.

 1. Kis háziállatok (kutya, macska)

Kis háziállattal érkező Vendég a Granárium Központ területén kizárólag a 10-es, 11-es vagy 12-es földszinti szobák egyikében és a mindenkor érvényben lévő árjegyzék szerinti felár ellenében szállásolható el.

Az épületkomplexum bármely egyéb részébe a háziállatokat – higiéniai okokból, valamint más vendégekre való tekintettel – nem szabad bevinni, illetve kutya az udvaron is kizárólag pórázzal, illetve nagyobb eb esetén szájkosárral tartózkodhat.

A háziállatok utáni piszok eltakarítása minden esetben a Vendég feladata.

 1. Fizetési feltételek

A Szolgáltató a Szerződő fél részére nyújtott szolgáltatásainak ellenértékére részben, vagy egészben igényt tarthat a szolgáltatás igénybevételének megkezdése előtt, bankkártya garancia kéréssel vagy előlegfizetéssel. Az előlegfizetési, bankkártya garancia, illetve előre történő fizetési feltételeket a megrendelés visszaigazolása tartalmazza.

A Szolgáltató bizonyos időszakokra magasabb mértékű előleg fizetését is előírhatja, erről mindig az adott időszakra készült csomagajánlat, valamint visszaigazolás fizetési feltételeiben rendelkezik.

Az előleg fizetése történhet átutalással, készpénzben forintban, bankkártyával, SZÉP kártyával vagy Erzsébet-utalvány formájában. A fizetéssel kapcsolatban felmerülő esetleges költségek a Szerződő felet terhelik.

A Szolgáltatónak, a Vendég érkezésekor, még a szolgáltatások igénybevételének megkezdése előtt (pl. a szoba elfoglalását megelőzően) joga van a Vendégtől – készpénzben vagy bankkártya garancia formájában – garanciát kérni az extra szolgáltatásokra, illetve kifizettetni a megrendelt szolgáltatások összegét.

Speciális ajánlatok esetén egyedi fizetési feltételek érvényesek, melyeket a visszaigazolás tartalmaz.

A házon belül igénybevett éttermi, és más szolgáltatások szobaszámlára történő terhelése (és ezzel együtt halasztott fizetés) a fogyasztás elismervény aláírásával lehetséges.

Szolgáltató a szerződő fél részére nyújtott szolgáltatásainak ellenértékére legkésőbb az igénybevételt követően, a szállodából történő távozást megelőzően igényt tart. Utólagos fizetésre kizárólag egyedileg létrejött írásos megállapodás esetén van lehetőség.

A szerződő fél a számlát kiegyenlítheti készpénzben forintban, bankkártyával, SZÉP kártyával, Erzsébet-utalvánnyal, és egyéb, a szálloda által elfogadott utalványokkal, a jogszabályok szabta lehetőségek figyelembe vételével.

Az általunk biztosított fizetési lehetőségek folyamatos elérhetőségért, így az ezek esetleges kimaradásából származó anyagi hátrányért felelősséget vállalni nem tudunk.

Bankkártyával vagy SZÉP kártyával történő fizetés esetén a jogos kártyahasználat érdekében a Szolgáltató kérheti a Vendég személyazonosításra alkalmas közokiratának bemutatását.

A számla a magyarországi adószabályoknak megfelelően forintban kerül kiállításra.

Utazási irodákkal, utazásközvetítőkkel, rendezvényszervezőkkel, egyéb szerződött partnerrel megkötött szerződés tartalmazza az egyedi fizetési feltételeket.

Az ajándékutalvány kiállításának előfeltétele az utalvány teljes ellenértékének előre történő kifizetése. Az ajándékutalvány felhasználása az azon feltüntetett érvényességi időn belül, és feltételekkel lehetséges a szabad kapacitások függvényében, a Szolgáltatóval történt előzetes egyeztetést követően. A fel nem használt ajándékutalvány az érvényességi idő lejártát követően érvényét veszti. Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható.

A szolgáltató helyeken üzemelő kasszák pénzváltásra nem kötelezhetőek.

 1. Módosítási és lemondási feltételek

Megrendelt és visszaigazolt foglalás dátumának vagy létszámának módosítására, szolgáltatás lemondására – a szabad kapacitások függvényében – kizárólag írásban és a következők szerint van lehetőség:

 • a foglalás az érkezést megelőző 5. napig kötbérmentesen lemondható,
 • az érkezést megelőző 5 napon belül történő lemondás esetén a foglalási érték 50%-

ának megfelelő összeget számítunk fel kötbérként,

 • a megérkezést követően módosítást kizárólag a lemondott foglalási érték 50%-ának

megfelelő kötbér megfizetése mellett áll módunkban elfogadni,

 • a lemondás elmaradása és meg nem jelenés (ún. „no-show”) esetén a megrendelt teljes

szolgáltatáscsomag összértéke kötbérként kerül felszámolásra.

Utazási irodákkal, utazásközvetítőkkel, rendezvényszervezőkkel kötött egyedi megállapodás esetén, csoportos foglalásra a fentiektől eltérő módosítási és lemondási feltételek vonatkozhatnak, melyeket az egyedi megállapodás tartalmaz.

Speciális ajánlatok esetén egyedi módosítási és lemondási feltételek érvényesek, melyeket az adott ajánlat tartalmaz.

A Vendég által megrendelt, de a Vendég által igénybe nem vett szolgáltatások, (szállás, étkezés, egyéb szolgáltatások stb.) értékének felszámításától nem tekintünk el.

 1. Kiemelt időszakok

A kiemelt időszakok (pl. Húsvét, Karácsony, Szilveszter, nemzeti ünnepek stb.) kapcsán ünnepi felárasnak minősített vendégéjszakákról a Szolgáltató a foglalás írásban megküldött visszaigazolásában ad tájékoztatást a Vendég részére.

 1. A szolgáltatás igénybevételének módjai és feltételei

A Vendég a szállodai szobát az érkezés napján 14.00 órától foglalhatja el, és az elutazás napján 10.00 óráig köteles elhagyni.

A szállodai foglaltság függvényében korai érkezésre és/vagy késői távozásra is van lehetőség, de az minden esetben előzetes egyeztetést és írásbeli jóváhagyást igényel. Csomagmegőrzésre a recepción van lehetőség.

A Szállóvendég a bejelentkezés során köteles aláírni a személyes adataival olvashatóan és hiánytalanul kitöltött bejelentőlapot, melynek aláírásával elfogadja a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeit, Házirendjét, valamint Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzatát. A Vendég a szállodai tartózkodása során köteles betartani a Szolgáltató Házirendjét.

A Vendég hibájából, más vendégek vagy a Szolgáltató kárára okozott sérülésekért, a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

A Vendég által okozott, a Vendég miatt keletkező károk költségét a Szolgáltató a Vendégre terheli.

A Granárium Központ teljes területe nemdohányzó, így – főszabály szerint – a dohányzás tilos! Dohányozni kizárólag az épületen kívül, az arra kijelölt helyeken (az étterem oldalsó teraszai, ahová hamutartók is kihelyezésre kerültek) szabad.

A dohányzási tilalom megszegése (pl. a panziószobákban, erkélyeken vagy a pezsgőfürdő medencetérben történő dohányzás) minden esetben automatikusan és külön tájékoztatás, felszólítás nélkül a mindenkor érvényben lévő árjegyzék szerinti extra takarítási költség felszámítását vonja maga után. Amennyiben az épület tűzbiztonsági berendezése is működésbe lép vagy az épületben, berendezéseiben kár keletkezik, az okozott kárt (pl. tűzoltók kivonulási költsége) a Vendég távozás előtt megfizetni köteles.

 1. A szerződés teljesítésének visszautasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése

A Szolgáltató jogosult a szállás szolgáltatásra szóló szerződést azonnali hatállyal felmondani, és a szolgáltatások nyújtását a Vendégtől az alábbi esetekben megtagadni:

 • a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott szobát vagy a szálloda egyéb helyiségét,
 • a Vendég fertőző betegségben szenved,
 • a Vendég a szálloda biztonságát, rendjét veszélyezteti, az alkalmazottakkal,

vendégekkel, kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, drog(ok) vagy egyéb szer befolyása alatt áll, fenyegető, sértő vagy egyéb elfogadhatatlan viselkedést tanúsít, kárt okoz,

 • a Vendég nem teljesíti a Szerződésben meghatározott fizetési kötelezettségét.
 1. Elhelyezési garancia

Amennyiben a Szolgáltató a Vendég elhelyezését a saját hibájából nem tudja biztosítani (pl. ideiglenes üzemelési problémák, túltöltés), úgy köteles a Vendég elhelyezéséről gondoskodni.

Szolgáltató térítésmentes telefonálási lehetőséget biztosít a Vendégnek, a szálláshely változásának közlésére.

Amennyiben a Szolgáltató ezen kötelezettségének eleget tesz, illetve a Vendég a számára felajánlott helyettesítő szálláslehetőséget elfogadta, utólagos kártérítési igénnyel a Vendég/Szerződő fél nem élhet.

 1. A Vendég betegsége, halála

Amennyiben a Vendég szállás szolgáltatás igénybevételének ideje alatt megbetegszik, és nem képes a saját nevében eljárni, a Szolgáltató orvosi segítséget ajánl fel.

A Vendég betegsége/halála esetén, a Szolgáltató, a költségeinek kompenzációjára igényt tart, a beteg/elhunyt hozzátartozója, örököse, számlafizetője részéről az esetlegesen felmerülő orvosi és eljárási költségek, az igénybe vett szolgáltatások ellenértékére, valamint a betegség/haláleset kapcsán a felszerelésekben, berendezési tárgyakban esetlegesen keletkezett károk tekintetében.

16. A szerződő fél jogai
A Szállóvendég jogosult a megrendelt szoba, valamint a szálloda azon helyiségeinek rendeltetésszerű használatára, melyek beletartoznak a szokásos használati körbe, és nem esnek egyedi feltételek hatálya alá.
A Szállóvendég a szálláshelyen való tartózkodásának ideje alatt panasszal élhet a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban. A Szolgáltató a Vendég szálláshelyen való tartózkodásának ideje alatt a Szolgáltatóhoz írásban igazoltan eljuttatott panasz kezelésére kötelezettséget vállal.
A Vendég panasztételi, kártérítési joga, a szállodából történt elutazását követően megszűnik.
17. A szerződő fél kötelezettségei
A szerződő fél köteles a Szerződésben megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Szerződésben meghatározott időpontig és módon kiegyenlíteni.
A Vendég köteles arról gondoskodni, hogy a felelőssége alá tartozó 18 év alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjon a Szolgáltató szállodájában, részlegeiben.
A Vendég saját ételt, italt, valamint elektromos eszközöket (kivéve telefon, tablet és laptop számítógép) nem hozhat be a Granárium Központba.
18. A Szerződő fél kártérítési felelőssége
A Vendég felelősséggel tartozik az általa okozott mindazon károkért és hátrányokért, melyeket a Szolgáltató vagy harmadik személy a Vendég vagy kísérője, vagy az ő felelőssége alá tartozó más személyek hibájából elszenved. E felelősség akkor is fennáll, ha a károsult a kár helyreállítását közvetlenül a Szolgáltatótól igényli.
19. A Szolgáltató jogai
Amennyiben a Vendég az igénybe vett vagy a Szerződésben megrendelt, de igénybe nem vett kötbérköteles szolgáltatások díjának megfizetésére vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, a Szolgáltatót követelései biztosítására zálogjog illeti meg, a Vendég azon személyes tulajdontárgyaiból, amelyeket a szolgáltatási helyszínére magával hozott.
20. A Szolgáltató kötelezettségei
A Szolgáltató köteles a szerződés alapján megrendelt szállás és egyéb szolgáltatást az érvényes előírások, szolgáltatási sztenderdek szerint teljesíteni.
A Szolgáltató köteles a Vendég írásos panaszát kivizsgálni és a probléma kezeléséhez a szükséges lépéseket megtenni.
21. A Szolgáltató kártérítési felelőssége
A Szolgáltató felelősséget vállal a Vendéget ért minden olyan kárért, mely a létesítményein belül és a Szolgáltató hibájából következett be.
A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltató alkalmazottainak és vendégeinek körén kívül eső elháríthatatlan ok (pl. természeti kár) miatt következtek be, vagy azokat a Vendég maga okozta.
A szolgáltató kijelölhet olyan helyeket a Granárium Központban, ahová a Vendég nem léphet be. Az ilyen helyeken történt esetleges károkért vagy sérülésekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
A Vendégnek az őt ért kárt azonnal és írásban kell jelentenie, illetve minden szükséges adatot a szolgáltató rendelkezésére kell bocsátania, amely a káreset körülményeinek tisztázásához, esetleg a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez, a rendőrségi eljáráshoz szükséges.
Értéktárgyakért, értékpapírokért, készpénzért a Szolgáltató csak akkor felelős, ha azokat megőrzésre kifejezetten átvette és erről a tényről írásos elismervényt állított ki.
Szolgáltató közösségi tereiben, szobáiban hagyott személyes tárgyakért (ideértve a szobai széfben elhelyezett dolgokat, tárgyakat is) a Szolgáltató felelősséget nem vállal.
A Szolgáltató parkolójában lévő gépkocsiban keletkezett károkért, vagy az azokban hagyott értéktárgyakért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.
A Szolgáltató esetleges kártérítési kötelezettsége, a Szállóvendéggel kötött Szerződés szerinti napi szobaár maximum kétszerese, kivéve, ha a kár ennél kevesebb.
22. Titoktartás
A Szolgáltató a szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, és az adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően eljárni.
23. Vis major
Azon ok vagy körülmény (pl. háború, árvíz, tűzvész, időjárásbeli viszontagság, áram/víz/gázhiány, sztrájk stb.) bekövetkezése, amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis major) bármely felet felmenti a szerződésből eredő kötelezettségeinek teljesítése alól, míg ezen ok vagy körülmény fennáll. A felek minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezen okok és körülmények bekövetkeztének lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák, és ezáltal az okozott kárt vagy késedelmet a lehető leghamarabb helyrehozzák.
24. A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság
A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonyra a magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak. A szolgáltatási szerződésből eredő jogvita lefolytatására a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező Esztergomi Járásbíróság az illetékes.
A fentiek tudomásul vételét és közreműködését megköszönve, kellemes Nagysápon tartózkodást és kikapcsolódást kíván a Granárium Központ csapata!
Nagysáp, 2020. augusztus 10.